Stabilizatör, içinde mikro fren balataları olan özel bir kaplindir. Ani hareketlerde balatalar çeki topuzunu sıkıştırarak karavanın savrulmasını baskılar. Balatalar dört yönden (ön-arka, sağ-sol) baskı uygulayarak çekme karavanın yükselme ve yalpalama hareketlerini kontrol altına alır.

Stabilizatörün verimli çalışabilmesindeki en önemli etken çeki topuzunun kaygan yüzeyli olmamasıdır. Yağlanmış, cilalı, boyalı veya yıpranmış topuzlar, balatalar için gerekli tutuculuğun sağlanmasını engeller.

Stabilizatörler aynı zamanda güvenli maksimum sürüş hızını da artırırlar. Örneğin karavanını güvenli şekilde çekme hızın normalde saatte 50 km ise stabilizatörle 60 km’ye çıkabilirsin (Bu rakamlar sadece örnektir ve sahip olduğun stabilizatöre göre değişir). Uyarmak isteriz ki bu özellik daha hızlı karavan sürüşü için değil, farkında olmadan güvenli hız sınırı aşıldığında güvenliğin sağlanması için tanınmaktadır.

Stabilizatörler vazgeçilmez cihazlar olmakla birlikte, özellikle Otomatik Römork Kontrolü ile birlikte kullanıldıklarında karavan sürüş güvenliği performansı en iyi düzeye çıkar. Stabilizatör ve ATC 2.0 birbirlerini tamamlayarak karavanı sürekli kontrol halinde tutarlar.

Son olarak çekme karavanındaki en önemli güvenlik unsurunun, sürücü olarak senin olduğunu hatırlatırız. Dikkatli ve temkinli sürüş, en önemli güvenlik önlemidir.Son olarak çekme karavanındaki en önemli güvenlik unsurunun, sürücü olarak senin olduğunu hatırlatırız. Dikkatli ve temkinli sürüş, en önemli güvenlik önlemidir.

YouTube
YouTube
Set Youtube Channel ID
Facebook
Twitter
Instagram